Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
Love Is Simple

Sunday, 28 October 2012

Selamat Hari Raya AidilAdha!!



Hye peeps!! agak-agaknya belum terlambat lagi kot untuk aq wish Selamat Hari Raya AidilAdha kat seluruh umat islam di Malaysia and world.. Korang korban tak??
Aq?? aq tak korban.. biasanya pon, family aq tak korban.. juz wat aqiqah jer macam tahun lepas tukadik-adik aq.. InsyaAllah, tahun depan adelaa pulak aqiqah.. sebab aq akan dapat adik baru macam entry aq yang ari tu.. *korang cari sendirilah*..
raya2 ni korang pi mana?
kalau aq la..

Raya pertama : aq takpergi mana-mana.. dok umah jer.. sedara2 je yg datang umah aq.. antaranya,, mak saudara aq, Cik Ngah dan pak saudara sabit aq, AyahNgah.. and anak-anak dia a.k.a sepupu-sepupu aq, K.long,K.Ngah,K.Chik dan Syarif..

Raya Kedua : raya kedua ni, terbalik plak.. aq la pulak pergi beraya kat umah sedara2 aq yg laen.. first, aq pergi rumah sepupu aq ni, KakMah.. tup2, dia takdak kat umah.. kesian kt aq n family.. hua!! tapi, nasib baik ada ayah dia.. terlayan gak la kiteorang yang datang ni.. huhu.. pastu, kiteorang gerak pi rumah sepupu aq yang lain pulak a.k.a anak saudara ayah aq.. time tu dia ada wat makan2, sebab tu la kami pergi.. hi3.. alarr,,hari raya korban kan.. so, dia ada korban lembu sekor.. dia ajakla saudara terdekat pergi makan2 kat umah dia..

Raya Ketiga : aq and da family pergi berkelah.. *orang pi beraya kita pi berkelah,, hehe* bukan berkelah sangat pon.. saja2 je.. boring dok umah.. kiteorang pergi Bukit Keluang.. kat Terengganu.. besz la gak.. pergi tuk menghilangkan boring.. pi snap2 gambor, xleh nak masuk blog cuz snap pakai phone, main2 kat taman permainan kat tepi pantai tu.. tapi, tak pergi main air pon.. sebab tak bawak baju spare.. lagipon, umi aq xkan kasi punye lah main2 air ni.. grrr!! aq pon xnak.. hua3..

Kay la.. itu aja.. gua da ngantok ni.. nak pi tidoq luh.. ZZZzzz.. K bye... -_-

Sunday, 21 October 2012

Exam Last Year tomorrow.. Nervous!!

Hello guys..
Esok aq exam.. Peperiksaan akhir tahun untuk tahun ni.. 2012..
huhh,, seriously,, i'm nervous..
Doa-doakanlah aq erp.. Supaya dapat straight A's.. 
Aq exam 21 kertas ni.. Yer laa.., sekolah arab laa katakan.. Hu3..
Of course la banyak.. campur dengan subjek arab and akademik...
Akademik 9 kertas.. plus sivik jadi 10..
Arab punyer ada 11 kertas..
Fuhh,, see?? banyak kan..
Aq study bagai nak rak dah ni..
Hahax..

Di bawah ni jadual exam aq esok..
Saje je kasi tau.. Mana lah tau,, korang2 boleh doa-doakan aq supaya A semua..

ISNIN (22/10/2012) : Bahasa Melayu 1
                                    Bahasa Melayu 2
                                    Akhlak
SELASA (23/10/2012) : Bahasa Inggeris 1
                                        Bahasa Inggeris 2
                                        Feqah
RABU (24/10/2012) : Tafsir
                                    Sivik
                                    Sirah
SELASA (30/10/2012 : Matematik 1
                                      Matematik 2
                                      Hadis
RABU (31/10/2012) : Pend Islam
                                    Bahasa Arab
KHAMIS (1/11/2012) : Taabir
                                       Kem Hidup
AHAD (4/11/2012) : Mutalaah
                                  Geografi
                                  Imlak Khat
ISNIN (5/11/2012) : Nahu Saraf
                                  Sains 1
                                  Sains 2
SELASA (6/11/2012) : Al-Quran
                                      Tauhid
                                      Sejarah

Ok yaa.. Chauww luh..
Ngantuk arr..
Daa...

Saturday, 20 October 2012

Freebies :: Link Hover

Hello,, sekarang aq nak bagi freebies link hover plak yer..

Alar yang hujan turun, donut n macam2 lagi la.. untuk yang ini..

Pilihla mana2 yang berkenan di hati..




 http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif


  http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif


  http://dl6.glitter-graphics.net/pub/590/590966tdltan40f8.gif


 http://dl.glitter-graphics.net/pub/590/590941r351ykwhz6.gif

credit to Lyssa Faizureen

Tutorial :: Link Hover

Hello guys.. Tetiba aje ase nk uat tuto..
hehey..
Mengigau kali...

Ok, korang tau x link hover tu ape??
Kalau tak tau, cuba korang gerakkan cursor misai biru aq ni kat mana-mana link ataupun header atas tu..
See?? ada hujan warna-warni turun.. tu laa link hover..

Now, nak ajar camner nk buat mende tu yer...
Kalau berminat la..

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan Ctrl + F dan cari kod di bawah ini.

     a:hover

3. Lepas cari tu, copy kod kt bawah ni pulak

     color:#FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat;
    text-decoration:underline;

4. Paste kod yang korang copy ni DIBAWAH kod a:hover

5. Jangan lupa ganti tulisan merah tu dengan link image yang korang suka..


Alhamdulillah!! TRW wins!!

Assalamualaikum geng...

Alhamdulillah, akhirnya qelate menang jugak setelah bertungkus lumus buat sekian lamanya.. Syukur ke hadrat ilahi.. I LOVE YOU TRW!!! ARGH!!! Sekali gus menjulang piala yang ke-3 buat musim ni.. TREBLE!!! Sebab tu la aq bangga sangat dok kat kelantan..
Aq tak pernah menyesal dilahirkan di negeri yang penuh dengan berkat ini..
KELANTAN 3-2 ATM

bojan suka 
sathia duka

mat yo bagus
marlon hangus

farizal pucat
fahmi ligat.....

Aq memang happy giler sekarang tau..
Buat penyokong ATM, korang janganlah dok berdendam ngan KELANTAN plak ok!!
Dalam game, mestilah ada kalah menang nya.. so, yang menangnya KELANTAN.. jangan jealous urr...
Try la lagi musim depan, n kalau boleh..,, bagi KELANTAN menang lagi pon xpe.. tak marah.. Haha..

Kepada Mat Yo aka NorSyahrul Idlan Talaha..
I juz wanna say congrats to you sebab dapat gelaran pemain terbaik.. Tahniah!!
Begitu jugak kat Marlon Alex James..
Dapat penjaring terbanyak.. Dapat TV LCD tu..

Di bawah aq ada amik gambar from fb untuk tatapan geng2 blogger sekalian..


Suka bebenor gamoknye...

Yeah!!!! Penjaring pertama and kedua kita terr...

Photo: Ini lah pemain yang juga amat penting takdi ...

menjaringkan gol penentuan dengan larian solo melengkapkan hantaran Piya pada minit 95...

Gol yang teramat penting yg disumbang oleh pemain ini lah membuat kita menjulang Piala Malaysia 2012 sekaligus TREBLE tahun ini ..!

Beliau adalah Indra Putra Mahyuddin !

Berapo LIKE nok wi ko beliau ??





-mus-
Pemain yg menjaringkan gol yg ketiga buat Kelantan...
Indra Putra..

Photo: Ketiga-tiga Goll adalah assist dari kapten marvel kita iaitu Piya..
BERAPA LIKE UNTUK KAPTEN MARVEL!!
Our Kapten Marvel.. Piya!!!!

Photo: Ini lah result yang membawa Kelate memenangi TREBLE tahun ni !

Gomo Kelate Gomo | Sek KitO JanGe PeCCoH !

Bo lawe staro demo"gomo kelate gomo !

This is Kota Bharu !

Selamanya The Red Warriors !
Camner?? Ade Bran??? haha.. Cakap besar...

Photo: Khas dari TOK GURU...SAYANG RAKYATNYA,SENTIASA FIKIRKAN RAKYATNTA,,,......untuk sek sek kito dan semua penyokong klate...
Khas dari Tok Guru..
Sayang rakyatnya,, Sentiasa fikirkan rakyatnya..
Untuk sep2 kito semuo penyokong kelate...

Photo: Bakpo Kito Sokmo ??? Piala FA, Liga Super & Piala Malaysia...
Treble!!! Treble!!! Treble!!!


Ok laa... 
Itu aje.. Happy sangat nih.. Dah la dapat cuti..
Berbaloi jugak arr MB bagi cuti.. Menang kan...
Haha..
Tp, yg frust nyer.. Ghaddar xdak semalam..
Farhan ada la jugak walaupun tak main.. Tapi, Ghaddar xdak..
Where are you?? hurmm... ape laa.. Ghaddar.. Ghaddar...

Kay daa...

Friday, 12 October 2012

Lalala,, aku dibius cinta!!!

Hey you all.. 
nk nyanyi ckit boleh??

Aku dibius cinta... wohoo..
Cinta yg tulus dari hatimu..

haha,, mengarut je aku ni petang2 mcam ni.. meracau ke ape?? ngee.... xde la..
aq ni baru je khatam baca novel Dibius Cinta.. best giler cite dia.. sweet.. novel tu dh terbit tahun lepas lagi.. aq je yg baru baca.. ketinggalan zaman sungguh la.. 


Ape?? mesti korang ingat aq tengah dilamun cinta, right?
xde maknanye laa nk bercintan cintun.. aq ni baru form 2.. ape2 pon, nanti2 arr sampai habis SPM ke., kan3?? haha.. berangan je lebih..

kt korang yg belum baca ag tu,, cepat2 la pegi baca.. harga ia pun berpatutan.. RM19.90 je.. aq xpaksa baca or beli ek.. nanti kang mak korang mai hempuk aq ngan kuali kang sebab hasut anak dia baca novel.. huhuh,, nayerr laa aq.. 

Sinopsis :-
“Eh, kau ni gila ke apa? Dahlah kau langgar aku tadi. Lepas itu, kau hempuk pula aku dengan beg Bangla kau tu. Hah, sekarang kau panggil aku perogol pula.”
Pertemuan pertama mencipta pengalaman memalukan apabila pemuda yang cuba membantunya diserang dengan beg Bangla miliknya. Saat itu ingin sahaja dia berlari 1000 meter tanpa henti dan tak tahu mana nak sorokkan mukanya. Pertemuan demi pertemuan tercipta dengan sendirinya seolah-olah takdir sengaja mempertemukan dua insan tanpa perasaan cinta.

Tanpa disangka, takdir telah menyatukan mereka apabila Adam Syafiq dan Cazlin Amalina disatukan atas rencana tersembunyi. Mungkinkah ikatan yang dibina tanpa perasaan cinta mampu menggapai istilah happy ever after? Mampukah kedua-dua mereka menghindari bius-bius cinta yang mula menghampiri? Akan adakah badai yang melanda untuk menguji kesetiaan mereka?


Citer ni aq x nafi, ia mmg best.. baca sinopsis pon nmpak besz kan? aq baca 2 hari.. kalau xde aral melintang, maybe aq akan baca dlm masa sehari aje. alarr, time aq nk baca novel kan, ade2 je problem.. adik2 aq dk merenget la ape la.. hishh.. xsenang duduk.. aq baca ni pon, curi2 je tau.. kalau umi aq tau,, mesti aq kena leter sebab aq nak exam last year minggu depan dah.. kalau aq jadi mak n tengok anak aq dk senang-lenang baca novel pon aq marah.. aq lekuk2 kepala dia.. haha.. 
aq baca ni, memang sehabis express la sebab nk tau ending dia.. 

nama watak2 dlm cite ni pon besz.. antaranya..., Adam Syafiq and Cazlin Amalina.. ni watak hero n heroin cite tu.. kalau aq nk bli novel, aq akan tengok facenovel dia dulu menarik ke x.. n then, nama watak2 dlm cite tu.. klu 2 tu ada, comfirm tepat jangkaan aq, mmg besz.. haha.. pandai x aq??

ok, kalau korang xnak beli, ataupun nak menjimatkan wang,, korang boleh pegi ke blog penulis dia ni..
Qash Irdina.. kat situ, korang boleh la baca novel tu n semua hasil karya dia yg laen..

OK la yer,, dah banyak sgt rasanya aq dk berleter ni.. cam mak nenek pulak.. hehey.. mesti jenuh korang dok baca ni kan.. aq undur diri luh la..
Wassalam..

Tuesday, 9 October 2012

wohoo,, new baby!!

ASSALAMUALAIKUM GUYS..

Dh tengok tajuk entry terbaru aq ni.. baby baru.. 


#mood : happy giler..

nampaknye, bertambah lg ahli keluarga aq tahun depan.. Amin!! dan ia akan menjadikan keluarga aq 9 orang ahli.. baby tu akan kuar tahun depan, bulan satu.. tahun baru, baby pun baru.. its mean, sekarang ni, umi aq dh 6 bulan pregnant.. agak-agaknye, laki ke pompuan ek?? actually, aq x kesah baby tu laki ke pompuan, asalkan sihat walafiat n cute miut macam aq.. haha.. bajet je lebih.. 

ha,, nak citer ni.. korang tengok tak MHI pagi tadi?? ia ada tunjuk pasal seorang budak umur 7 bulan ni, nama dia Adam.. kesian wey.. aq td sampai menitiskan air mata korang tau x? knp? sebabnya, budak tu ada penyakit.. penyakit saraf otak rasanya.. time budak tu mula2 kuar, baby tu namapak normal cam baby2 laen.. comel budaknya.. ^_~ tp, sekarang, nauzubillahiminzalik.., penyakit budak tu makin teruk.. kesian.. nanah kt kulit dia x berhenti-henti mengalir,, mata dia tu, macam nk terkeluar. n dia minum susu pun guna tiub, pstu dia x boleh nak telan air liur. so, mak dia dia kenala sedut kahak/air liur dia tu pakai mesin.. sungguh terseksa.. aq yg bukan mak dia pun solah-olah mengetahui perasaan seorang ibu tu.. bukan apa, aq pun ada adik, yg bongsu umur 1 setengah.. so, lebih kurang la kan? aq dapat rasa n dapat bayang camne la kondisi dia time tu kalau berlaku kt aq punyer family.. tp, aq mmg tabek spring kt mak dia krn dapat sabar dgn anak dy,, yer laa,, kalau dia tak jaga sape lg yg nak jaga kan..

MHI ade jemput mak budak tu, time mak dia dk cakap kisah2 dia tu, air mata aq ni, tiba2 je mengalir.. eh, sebentar.. aq lupa la.. korang yg sekolah ni, mana la tengok MHI td kan.. korang kan sekolah.. aq je x pi sekolah tadi.. hehey.. KANTOI!!! eh, ada reason laa.. aq sakit mata.. nanti kalau aq pi sekolah,, berjangkit dengan kengkawan lain.. pastu, siapa yg harus dipersalahkan?? aq jugakkk.. hurmm.. 

okayla,, akhir sekali aq harap budak Adam tu cepat sembuh.. aq xnak dia terseksa macam tu.. kalau kita tengok dia pun dah rasa terseksa, dia yg merasainya,, patah lagi kan?? ~Ya Allah, Engkau sembuhkanlah dia, Ya Allah.. jangan kau seksa dia dgn sebegitu rupa.. Amin!!~

k then, itu je buat ari ni.. wassalam..

Friday, 5 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?



Assalamualaikum utk yg ke-3 klinye buat hri ni.. cntik x banner kt atas nih?? mzti laa cntek.. huhh,, first time aq posting 3 kli dlm shari.. hak3.. tp, yg 2 lg tu, aq juz join segmen je.. skunk nie aq nk join kak lyssa ni pnyer segmen.. Kenapa aku berblogging?? 

ermm,, knp ek?? aq pn tak tau sbnrnye.. hehey.. gni la,, dlu, mse aq online fb, aq tgk rmai friend-2 dk cter sal blog diorang.. so, aq pn t'tnye2 keseorangan, ape yg besz nye sal blog ni.. so, aq pn try laa nk buat blog.. mula2 tu, mmg ssah ckit, pning kpala d'buatnyer.. tp, lama klamaan, huhh,, aq ni mcm xleh nk brenggang ngan laptop.. smpai aq kner leter kt umi.. bla3..  

aq ni boring dk kt umah, sbb tulaa aq buat blog ni,, so, aq bleh curahkan sgala ape benda yg tersurat n tersirat kt cni.. 

4 your information,, tgk laa,, xde bende yg mnarik pn kt blog aq ni,, tp, i'll try to improve aq pnyer blog ni utk tatapan blogger2 yg dtg visit cni yer.. aq tau la,, blog aq ni xcantek mcm others blogger.. sdihnyerr.. tp xper,, dh smpai k thap ni pn aq dh bangga.. hsil titik pluh sndri,, wlaupn xb'pluh.. ermm,, =(

idola aq sjak m'jlajah k dunia blogging ni rmai.. tp, antaranye kak lyssa lah.. hehey.. aq byk blajar psal blog nie through her tutorial la.. so, blog aq ade laa improving ckit dmi sdikit.. ALHAMDULILLAH.. thanks ye akak.. love you..

erm,, byk gak aq dk berleter kt cni ni.. mzti korunk jenuh dk bcer ni.. hak3.. bak kata kak lyssa, ape yg terkeluar kt otak, muntah je blik kt dlm ni.. so, that's what i'm doing right now... 

ok yer,, agk2nyer,, dh sudaa kot.. erm,, aq pn xtau nk cakap pe dh.. ok lar.. bubye.. ha!! xingat nk ksi tau, spe nk join segmen ni,, klik pic kt atas tu je yer..  ASSALAMUALAIKUM.. (xjawab dosa)


Segmen : Tambah Followers by Khairunnisa

Hye guys.. Aq ade join satu lg segmen.. Segmen ni dibuat oleh Kak Nisa kter ni.. Klu nk join klik gambar di bawah nie yerrr...
 
Akak ni ade bg hadiah tau,, utk TOP REFERRAL/ENTRY TERBAIK... so, klu nk join, join lah ek... Hadiahnye pn best2... Tarikh tamatnye,, 13 Oktober 2012.. so, baek cepat2..

Bilangan follower terkini : 27 orang
Jumlah follower yg diidamkan : mztilah rmai,, tp, aq target ckit2 dlu laa .. 91 ke atas..

I want to tag someone,, Imanul

Ok yauw,, chauww!!!

Pencarian Bloglist Muslimin & Muslimat By Nurul

Assalamualaikum kt anyone yg sdg bce entry ni.. skrg ni, aq ade join 1 segmen ni.. tgk cam bgus je.. so, i juz join it.. tgk kt bwah.. klik gmbar jika nk prgi k entry tuu.

http://4.bp.blogspot.com/-BZh-tSwX4sA/UG1JGAFcfII/AAAAAAAABIU/hdw8yJB7_cM/s320/bloglist+november.jpg

Ok, cara nk join, bleh baca kt entry dy erp.. tarikh tutup 20 Oktober 2012 bersempena dgn birthday adik akak Nurul ni..

K, that's all.. aq chauww luh ya.. gud nite n assalamualaikum... 

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.